Bok
Produksjoner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga.

Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus … kan også kjøpes fra Lofoten.store

coverbilde av bok gjennom leicas linser

Gjennom Leicas linser

Forfatter: William Hakvaag

Boken Gjennom Leicas Linser er i hovedsak basert på unike og ukjente fotografier fra Andre verdenskrig. De originale fargebildene basert på Agfas fargefilm som ble lansert ca. 1936. Bildene er forsiktig restaurert og reparert for å fremstå slik de engang var.

Gjennom Leicas Linser er en bok som inneholder en mengde informasjon som alle som er interessert i andre verdenskrig kan ha utbytte av. Et bilde kan som kjent ha større betydning og fortelle mer enn mange tettskrevne boksider… Og fotomaterialet vises her for første gang satt i en sammenheng for et større publikum.

coverbilde fra boken steyeren

Stayeren - vi tar en dag til

Forfatter: John-Arne Storhaug

Knut Krogstad er nok den som har vært hardest presset i kritiske  situasjoner. Det er en allmenn oppfatning at han er utstyrt med en stayerevne som savner sidestykke. Sønnen Brynjar, som også er høyskoleutdannet, tror hovedårsaken er å finne i hans utgangspunkt i livet: – Det er bygda som har skapt ham.

Historien om Knut Krogstad, som kom fra kanten av landet og grunnla
en av landsdelens mest anerkjente bedrifter innen maritim teknologi, Lofoten Sveiseindustri AS.

coverbilde lofotsmeden og hans folk

Lofotsmeden - og hans folk

Forfatter: John-Arne Storhaug

– Det er en stor utfordring å hente frem John Lorentzen, 54 år etter at han døde. Etterkommerne ønsket et historisk bilde av ham som Lofotsmeden. De visste minimalt om hans barndom og oppvekst, og overlot det til meg som forfatter å forske i dette.

Han hamret til sin ambolts glade sang. Humørsyk, glad, trist, men usedvanlig dyktig i sitt yrke. Alle fiskeriers mor, lofotfisket, hadde ikke vært det samme uten John Lorentzen, Lofotsmeden.

coverbilde mitt lofoten frank a jenssen

Mitt Lofoten

Forfatter: Frank A. Jenssen

Magisk var det og magisk er det at skreien hver vinter kommer den lange veien fra Barentshavet til Lofoten for å gyte. Opp langs kysten av Finnmark og Troms, forbi Senja og Vesterålen og inn over de grunne havområdene langs Lofotveggen.

Der har den gjennom historien latt seg fange fra små båter og med enkelt redskap – et snøre med krok. Et snøre som ikke bare fisken, men hele nasjonen i alle år har dinglet i.