SEO

Søkemotoroptimalisering: ønsker du at flere potensielle kunder skal finne deg?

SEO står for Search Engine Optimization, og kan oversettes til søkemotoroptimalisering på norsk. SEO handler både om treff i søkemotorer og om forbedring av brukervennlighet på en nettside.

Markedsføring gjennom søkemotorer er regnet som den rimeligste måten å nå ut til nye kunder på. For mange er det også den viktigste markedsføringskanalen.

Aurora Borealis har gjennom mange år tilbudt søkemotoroptimalisering til sine kunder, og har veldig lang og bred erfaring innen faget.

Hvorfor er det smart å bruke tid på SEO?

De fleste som søker etter noe på nett klikker på et av de fem beste resultatene i det organiske (ikke betalte) søkeresultatet. For å komme høyt opp i et søk må søkemotoren anse nettsiden din som relevant. For å være relevant må du ha skapt godt innhold og ha god brukervennlighet.

Les våre tips til en god søkemotoroptimalisert nettside her!

Vår SEO-analyse består av:

  • Vi finner de rette søkeordene for dine tjenester. Listen vil basere seg på søkeord, søkevolum, og konkurransesituasjonen.
  • Vi sjekker nettsiden din for tekniske utfordringer i forhold til krav fra Google. Eksempler: Skalering av bilder, døde linker, ytelse, html-tagger, meta-beskrivelser og titler.
  • Vi sjekker dagens plasseringer i søkeresultat. Her ser vi både på ønskede søkeord og hvilke av dine landingssider som treffer på de ulike ordene.
  • Vi lager en rapport på hvem som har linket til din nettside. Dette er en av faktorene som avgjør hvor høyt opp siden din vises (organisk) ved googlesøk. Vi analyserer også hvem som linker til dine konkurrenter, slik at du får en liste på potensielle sider som kan linke til din.

 

Etter en analyse setter vi opp konkrete forslag til endringer på hver side. Når endringene er gjort og det har gått noen måneder kan vi kjøre en ny enklere analyse for å se effekten, og vurdere eventuelle justeringer.

Bli synlig i søk ved bruk av Google Ads

Det er også mulig å annonsere via Google Ads for å komme høyt opp i søkeresultat. Google Ads-annonser foregår som auksjoner på ulike søkeord. I tillegg til å vinne disse auksjonene bør du også ha en allerede søkemotoroptimalisert nettside for å få god effekt av annonsene. Vi kan sette opp slike annonser for deg, eller hjelpe deg med å komme i gang.

seo søkemotoroptimalisering
Ønsker du mer synlighet på nettet?

Vi har kompetansen som hjelper deg å nå nye mål. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.

+47 760 760 11

Ørnveien 89, 8300 Svolvær

Mandag - Fredag: 08 - 16

fornøyde kunder​

Neso
National Geographic
Nordandssykehuset
Statoil
DSN
MuseumNord
Telenor
Mestergruppen logo
KingOscar logo
Helly Hansen logo
Europharma
DNB logo
BBC logo
TV2 logo
Thon Hotels Lofoten - logo
Systemhus logo
Statensvegvesen
NRK logo
Lofotkraft
Poweroffice
Nordland fylketsfiskerlag
Elmea
BjorbackGruppen
Mollers