Aktuelt
Bokstavene "SEO" ( Søkemotoroptimalisert ), med forstørrelsesglass over O'en og en jordklode i midten.

13 tips til en søkemotoroptimalisert nettside

SEO gjør nettsiden din synlig i søk. Her er noen enkle grep du kan gjøre!
10/11/2022

For å komme høyt opp i et søk må søkemotoren anse nettsiden din som relevant. For å være relevant må du ha skapt godt innhold og ha god brukervennlighet.

Her er 8 tekst-tips og 5 tekniske tips som hjelper deg godt på vei mot en søkemotoroptimalisert nettside.

8 tips til en god og søkemotoroptimalisert tekst

 1. Bruk de ordene du vil at folk skal finne deg på når de søker. Lag overskrifter som bruker søkeordene på en naturlig måte. Velg noen få ord, og husk at hver underside skal ha sine spesifikke ord basert på innholdet.
 2. Bruk helst mer enn 600 ord pr side. Men teksten må fortsatt være relevant.
 3. Vær relevant! Beskriv innholdet og hensikten med akkurat denne siden. Spør deg selv om du ville anbefalt siden til en venn som lurte på noe om dette tema. Gir teksten din svar på denne sidens hensikt?
 4. Gjør teksten lett å lese. Bryt teksten opp med flere avsnitt. Bruk underoverskrifter og punktlister. Bruk korte setninger og forståelige ord. I mange tilfeller kan det være nyttig å tenke seg at du forsøker å forklare budskapet til et barn/tenåring.
 5. Forsøk å være nøytral og troverdig når du beskriver. Unngå for mange fantastiske adjektiv om budskapet ditt. La heller leseren selv avgjøre om de synes det er fantastisk.
 6. Hent inspirasjon til innhold fra konkurrenter i samme bransje som deg. Men ikke kopier teksten, da blir du gjennomskuet og nedprioritert av søkemotorene.
 7. Bruk språk som oppfordrer leseren til handling. Eksempel: “Kjøp nå”, “Bestill her”, “Ta kontakt”. Folk gjør ofte som de blir fortalt.
 8. Vær aktuell. Gjør endringer i teksten din med tanke på sesong. Men husk også å oppdatere den når det kommer en ny. Utdatert innhold gir leserne dårlig signal. Søkemotorer belønner deg for å oppdatere ofte.

  5 tekniske tips som gjør at søkemotorene prioriterer nettsiden din

  1. Alle sidene på nettstedet bør ha en (kun en) H1-overskrift. Bruk H2, H3, osv som underoverskrifter.
  2. Navngi bildene dine med noe relevant til innholdet. Gi alle bildene alt-tekster. Alt-tekst er en beskrivende tekst som svaksynte/blinde får opplest for å forstå hva du har bilde av. Dette er viktig for å fylle kravene til universell utforming, som igjen løftes av søkemotorene.
  3. Tilpass siden din til mobiltelefon.
  4. Bruk lenker til eksterne nettsider der det er relevant. Jobb med innholdet slik at andre nettsider ønsker å lenke til din side.
  5. Skaler bildene dine. For store bilder gjør at nettsiden din lastes tregt, noe som går utover både brukeropplevelse og prioritet i søk.

  Trenger du hjelp til gjøre nettsiden din søkemotoroptimalisert?

  Les om vår SEO-analyse her

  Del:

  Kontakt oss