WEBUTVIKLING

Markedsføring på internett og gjennom søkemotorer, er regnet som den rimeligste måten å skaffe nye kunder/markeder på. Dette er for mange også den viktigste kanalen for å nå nye kunder.

ico design 1

Aurora Borealis har siden 1997 utviklet nettsider, og har på alle disse årene opparbeidet seg en enorm kunnskap og erfaring innen de fleste felt innen nettproduksjon.

Joomla CMS og WordPress er noen av våre verktøy som vi har valgt å satse og spesialisere oss på.

De fleste nettsider som leveres fra Aurora Borealis er bygget opp på Joomla og WordPress som er de to ledende CMS-systemer i verden.

Joomla og WordPress er også kostnadsbesparende, og har en enorm mengde komponenter, moduler og plugins som enkelt og rimelig kan installeres på nettsiden. Det finnes flere tusen slike ferdige komponenter.

Eksempler på dette kan være:

abm login
Asset 7

Aurora Borealis er en nettsideleverandør som tar innholdsproduksjon og hva du faktisk kommuniserer på nettsiden på alvor.

Vi veileder deg gjennom utviklingsprosessen, og hjelper deg med strategi for dine kommunikasjonsbehov, og hvordan veien frem til publisering i sosiale kanaler bør foregå.

Det stilles i dag en rekke tekniske krav til nettsider. Nettsidene skal både være brukervennlig, og de skal være tilpasset Googles krav til funksjonalitet og innhold, samt at de skal tilfredsstille sentrale krav til universell utforming/ DIFI.

DIFI er myndighetenes krav til universal utforming av nettsider med hensyn til tilgjengelighet for alle typer brukere.

Alle nettsider er unike

Hos oss er er alle kunder unike. Vi går igjennom din bedrifts behov og ønsker, å ser hva som trengs for å oppnå det resultat som er målet. Det er ofte ulike verktøy og kommunikasjonsmetoder som velges for de forskjellige nettløsningene.

Eksempler på nettløsninger

En typisk nettproduksjon ser slik ut:

Behovsanalyse | Serverplass | Mediabehov | Kontrakt og kostnader

Plan & kartlegging

Dette inkluderer klientens mål, målgruppe, detaljerte funksjonsforespørsler og så mye relevant informasjon en kan samle inn. Uansett hvor dyktig en selv mener å ha vært her, kommer det ofte frem uforutsette ting eller behov som vil være nyttig.
1
Behovsanalyse | Serverplass | Mediabehov | Kontrakt og kostnader
Wireframing | Mock-ups | Visning og korrekturrunder

Design & Layout

Design og Layout stadiet innebærer vanligvis å flytte informasjonen som er skissert i planleggingsstadiet, over til et visuelt medium, det være seg et enkelt bilde (mocup), eller mer komplekse visningsformer. Hovedleveransene er en dokumentert nettstedstruktur og, enda viktigere, en visuell representasjon. Etter ferdigstillelse av designfasen skal nettsiden mer eller mindre ha tatt form, men for fravær av innhold og eventuelle spesielle funksjoner som ikke lar seg implementere før nettsiden er live.
2
Wireframing | Mock-ups | Visning og korrekturrunder
Framework | Programmering | Interaktivitet | Innholdsproduksjon | Testing

Utvikling

Utviklingsfasen utgjør mesteparten av tidsbruken, og inkluderer ikke kunden med mindre det er påkrevet m.t.p. kjøp av lisensierte komponenter, moduler eller plugins. Man følger layout som nå er godkjent fra steg 2. Avvik eller endringer vil medføre at en må gjennomgå "Design & Layout" på nytt. Dette vil komme som et tillegg. Det er derfor svært viktig at Design og layout biten av prosjektet gjøres riktig og gjennomtenkt.
3
Framework | Programmering | Interaktivitet | Innholdsproduksjon | Testing
Finpuss med nettleserkompatibilitet

Kvalitetssikring

Dette stadiet er første gangen kunden får slippe inn til testområdet får å få en følelse på hvordan nettsiden fungere og alle dets funksjoner. Endringer på funksjoner eller utseende, samt tilleggsfunksjoner her vil innebære forsinkelser i hht. tidsskjema, og må påregnes ekstrakostnader. Ut over dette, vil også nettstedet bli testet på de aller mest brukte nettlesere (Chrome, Firefox, Safari og Edge).
4
Finpuss med nettleserkompatibilitet

SEO optimalisering

Søkemotor optimalisering eller "Search Engine Optimalisation" som det originalt heter, betyr å gjøre innholdet mer lettforståelig for søkemotorene på nett, som Google, Yahoo, DuckDuckGo eller Yandex.
De fleste innser ikke at søkemotorer som Google samler inn og indekserer alle sider på internett. Alle sammen. Når du skriver inn søket ditt i Googles søkefelt, returnerer det nettsider fra databasen som samsvarer med det du søkte etter. Dette er grunnen til at Google er så rask med å gi deg søkeresultatene dine. Det er som om en interdimensjonal bibliotekar og Orakelet i Delfi fusjonerte til en enhet.
5
Serviceavtale | Oppdatering

Opplæring & support

Kunde får tildelt eget logg inn i for av brukernavn og passord for å selv kunne oppdatere, endre eller legge til innhold på nettsiden. Vi vil gjennomføre opplæringskurs på fremgangsmåte, samt være tilgjengelig i ettertid skulle det være behov for assistanse ved innholdsproduksjon til nettstedet. Ut over dette, og hvis det er tegnet en service, eller server-avtale hos oss, stå for oppdatering av framework, komponenter, moduler og plugins, slik at du som eier ikke trenger å bekymre deg for manglende sikkerhetsoppdateringer.
6
Serviceavtale | Oppdatering

Lansering

Nettstedet blir lastet opp på server som kunden har bestemt på forhånd, og gjort LIVE. Nå vil alle kunne se og besøke din nye nettside.
7

Utvalg av kunder vi har utviklet nettsideløsninger for:

Systemhus, Mestergruppen, Adwice, Lofotr Vikingmuseum/Museum Nord, Trykkmann, Lofoten Blue Harvest, Du Verden, Sunnaas Sykehus, Cetho Eiendom, EiNord, Galleri Lofoten, Nordis, Harley Owners Group, Lofoten Elektro, DSN, Henningsvær Rorbuer, Svolvær Havn, Sagafisk, Lofotkraft, Elmea, Skarvik, Lofoten Water.